Mitä anteeksiantaminen mahdollistaa?

Olet saattanut kuulla paljon puhetta anteeksiantamisesta ja sen vaikutuksesta. Ehkä ajattelet että onpa nyt tylsä aihe käsittelyssä. Tämä aihe on kuitenkin jotain ihan muuta kuin tylsä, eli luethan tämän kirjoituksen ennenkuin luovutat aiheen suhteen. Tällä asialla on nimittäin suuri vaikutus meidän eteenpäin kulkemiseemme ja henkiseen kehitykseemme. Myös unelmien luomiseen. Anteeksiantaminen on hyvin suuri asia ja ensisijaisesti myös mahdollistaja ja vapauttaja. Se on jotain paljon muuta, kuin vain sanat ”anteeksi”. Mitä kaikkea anteeksiantaminen voikaan mahdollistaa? Miten se vaikuttaa energiatasolla? Mistä siinä on pohjimmiltaan kysymys? Mitä koko prosessissa tapahtuu?

Mitä anteeksiantaminen tekee?

Anteeksiantaminen on hyvin tärkeä prosessi ja se palvelee nimenomaan juuri sitä henkilöä, joka on valmis avaamaan sydämensä ja päästämään tilanteesta irti, antamalla anteeksi. Kun annat anteeksi, se auttaa SINUA pääsemään eteenpäin. Kun annat anteeksi, päästät IRTI tilanteesta, ja tätä kautta olet valmis houkuttelemaan uusia, entistä parempia tilanteita elämääsi. Tämän prosessin kautta olet valmis päästämään vaikeasta tilanteesta lopullisesti irti. Silloin olet valmis päästämään irti myös kaikesta vanhasta energiasta, vihasta ja muista haitallisista tunteista. Nämä voivat poistua sinun energioistasi anteeksiannon kautta. Anteeksiantaminen nostaa sinut siis aivan uudelle, korkeammalle tasolle lopullisesti ja sen avulla pääset jälleen eteenpäin henkisellä tielläsi ja voit ottaa vastaan enemmän valoa.

Anteeksiantaminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että hyväksyisit kaiken sinua kohtaan tehdyt vääryydet, pitäisit niitä jollain tavalla ”oikeina” (vaikka tietyllä tavalla asia varmasti palvelee sinunkin kehittymistäsi sydämesi tiellä). Sillä ei tietenkään ole oikein, että sinua kohdellaan väärin. Anteeksiantaminen toimii täysin päinvastoin. Kun olet valmis antamaan anteeksi, silloin SINÄ kunnioitat itseäsi tarpeeksi, sillä olet valmis jättämään vanhan asian taaksesi, päästämään siitä irti ja näin houkuttelemaan UUSIA, entistä upeampia asioita elämääsi.

Anteeksiantaminen ei myöskään tarkoita sitä, että sinun tarvitsisi unohtaa tuo jokin tapahtuma, sillä tietenkin kaikki elämämme tapahtumat ovat mielessämme. Anteeksiantaminen mahdollistaa vain sen, että tämän tapahtuman ei tarvitse vaikuttaa enää sinun nykyhetkeesi tai tulevaisuuteesi, vaan se kuuluu menneisyyteen ja jää sinne. Hyväksyt sen ja alat kulkemaan uuteen suuntaan. Näin olet vapaampi kaikilla mahdollisilla tasoilla. Mikäli kiinnitymme johonkin menneeseen pitämällä siitä kiinni jollain tasolla, niin se vaikuttaa aina edessämme olevaan polkuun, sillä et näe kirkkaasti eteenpäin, vaan tämä tapahtuma vaikuttaa sinuun ja valintoihisi vielä jollain tavalla.

anteeksiantaminen-on-vapautus

Jos et anna anteeksi, miten se vaikuttaa elämääsi?

Anteeksiantaminen on nimenomaan itsensä kunnioittamista, sillä tiedät että sinun ei tarvitse enää jäädä roikkumaan energiatasolla johonkin vahingolliseen tilanteeseen. Jos pidät jostain vanhasta tapahtumasta kiinni, se on ”taustalla” vaikuttamassa sinuun ja elämääsi koko ajan jollain tasolla. Ehkä houkuttelet vielä esimerkiksi jonkinlaisia ihmisiä, tilanteita tai ajatuksia luoksesi, jotka vahvistavat tämän vanhan asian vaikutusta elämässäsi. Se johtuu siitä, että et ole päästänyt irti. Kun tämä asia on vielä sinun energioissasi vaikuttamassa elämääsi, silloin se rajoittaa sinun elämääsi aina jollain tasolla. Ja tietenkin haluat vapautua kaikesta siihen liittyvistä asioita? Anteeksiantaminen auttaa sinua juuri tässä.

Anteeksiantaminen on siis ensisijaisesti itsesi hoitamista. Se on irtipäästämistä, itsensä vapauttamista ja itsesi kunnioittamista. Kun olet valmis antamaan anteeksi, olet valmis nostamaan elämäsi entistä korkeammalle tasolle. Olet valmis vapautumaan. Silloin alat houkuttelemaan elämääsi uusia, entistä upeampia asioita, paljon nopeammin. Silloin elämäsi tulee täyttymään vieläkin vahvemmin valosta, runsaudesta, ilosta. Anteeksianto on alku uudelle. Se on hetki, jolloin nostat koko elämäsi korkeammalle tasolle.

Vaikeimmat ihmiset meille tärkeimpiä

Muista että kaikki asiat meidän elämässämme palvelevat nimenomaan meitä. Meidän elämässämme tapahtuu aina vain oikeita asioita. Oikeita asioita meille ja omalle kehityksellemme. Ja juuri meissä on kaikki se vahvuus, tieto ja viisaus käsitellä ne asiat, jotka elämäämme tulevat. Ne tuovat meille mahdollisuuden katsoa sisimpäämme, tarkastella mitä asioita meissä on vielä parannettavaa.

Joskus haastavat tilanteet ovat juuri niitä kaikista opettavaisimpia. Niiden ansiosta voimme nähdä mikä meidän sisimmässämme aiheutti tämän. Mitä herkkää kohtaa esimerkiksi toinen ihminen meissä kosketti ja näin osoitti meille, mikä kohta meissä kaipaa vahvemmin rakkautta ja valoa. Jokainen ihminen, tilanne ja asia, joita kohtaamme, palvelee siis meitä. Heijastaa meille omaa sisimpäämme, osoittaa ja tuo esille ne asiat, jotka kaipaavat vielä huomiotamme. Ehkä joku ihminen muistuttaa sinulle itsesi kunnioittamista. Tai anteeksiantamista ja irtipäästämistä. Ehkä sitä kautta hän opettaa sinua niin, että hänen avullaan pystyt kunnioittamaan itseäsi entistä enemmän, ottamaan vieläkin vahvemman yhteyden sisimpääsi ja omaan viisauteesi.

Kun osaamme suhtautua elämämme tapahtumiin näin korkealla ja viisaalla tavalla, silloin meillä on mahdollisuus kehittää itseämme upealla tavalla. Silloin oma tie suurempaan vapauteen tapahtuu helposti, tasapainoisemmin ja rakkaudellisemmin.

On myös hyvä tiedostaa, että hyvin usein juuri ne sielut, jotka ovat ottaneet meidän elämässämme hyvin vaikean roolin, ovat meille itse asiassa ainakin sielutasolla kaikista läheisempiä, sillä he ovat suostuneet ottamaan näinkin vaikean roolin tässä elämässä. Jokainen kohtaaminen elämässämme on meille tärkeä tilaisuus katsoa sisimpäämme. Kaikki elämässämme palvelee meitä. Jokainen ihminen, jokainen kohtaaminen. Ne heijastavat meille sisimpäämme.

anteeksiantaminen-on-tehtavasi

Mistä tiedät että olet antanut 100 % anteeksi?

Mistä sinä sitten tiedät että olet antanut täysin anteeksi? Anteeksiantaminen on siis jotain paljon suurempaa, kuin vain sanat ”anteeksi”. Se on elämän näkemistä oman sydämesi viisauden kautta. Se on toisten ihmisten, erilaisuuksien ja erilaisten elämäntapahtumien hyväksymistä ja niiden katsomista korkeammalta värähtelytaajuudelta. Jos siis sanot jollekin toiselle ihmiselle ”anteeksi”, se ei välttämättä tarkoita että olet käynyt koko anteeksiannon prosessin läpi (tai toki niinkin voi olla). Anteeksianto on jotain suurempaa.

Mistä siis tiedät että olet antanut jollekin toiselle ihmiselle anteeksi (tai itsellesi)? Vastaus on: silloin kun osaat suhtautua tähän puhtaalla rakkaudella. Silloin kun pystyt suhtautumaan tähän ihmiseen/tilanteeseen/itseesi täysin rakkaudellisesti, silloin olet siirtynyt paljon korkeammalle taajuudelle kokemaan ja tuntemaan elämää. Kun tunnet pelkkää rakkautta tätä kohtaan, silloin olet päässyt siitä täysin irti. Anteeksianto on siis myös tietynlainen matka, se on itsesi kehittämistä niin että osaat katsoa elämää ja elämien tapahtumia oman sielusi viisauden kautta.

Mitä anteeksiantaminen siis mahdollistaa?

Mitä se anteeksianto siis oikein tekeekään? Anteeksianto on sitä, että nostat värähtelyäsi vahvemmin rakkauden taajuudelle. Silloin vapautat itsesi kaunasta, vihasta ja katkeruudesta. Tiedät, että olet valmis elämään korkeammalla tavalla. Juuri tätä kautta pääset etenemään keveämpään suuntaan ja voit parantaa haavat, jotka ovat tulleet muistuttamaan sinua omasta täydellisyydestäsi. Unelmien toteuttaminen nopeutuu huomattavasti, sillä sinä et ole enää kiinnittynyt vanhaan. Olet vapautunut. Olet vahvemmin täynnä omaa viisauttasi, omaa korkeinta itseäsi ja omaa valoasi.

Anna anteeksi myös itsellesi

Anteeksiantaminen ei aina tarkoita pelkästään muille ihmisille anteeksiantamista. Anteeksiantaminen on myös lempeyttä ja armollisuutta itseäsi kohtaan. Joskus saatamme olla kaikista ankarimpia juuri itseämme kohtaan. Kun annat anteeksi itsellesi, ajatuksillesi ja suhtautumisellesi itseesi, nostat elämäsi täysin toisenlaiselle tasolle. Silloin lempeys sinussa kasvaa. Silloin armollisuus itseäsi kohtaan kasvaa. Silloin pystyt olemaan vahvemmin oma upea itsesi, nauttimaan itsestäsi ja ymmärrät että olet täydellinen juuri nyt, tällaisena kuin olet tässä hetkessä.

anteeksiantaminen-vapauttaa

Miten voit antaa anteeksi?

Anteeksiantaminen on siis suuri ja upea prosessi, joka mahdollistaa valtavan henkisen kasvun ja yhteyden korkeimpaan itseesi. Tämä matka on jokaisella ainutlaatuinen ja jokaisella on oma tapa kulkea eteenpäin ja käsitellä omaa elämäänsä. Et voi siis tietenkään pakottaa itseäsi mihinkään, mikä ei tunnu tuossa tilanteessa oikealta, tai jos koet että et ole valmis siihen. Me olemme ihmisiä ja joskus paraneminen ja asioiden hyväksyminen voi viedä oman aikansa. Sinulla on oma tapasi ja aikasi edetä omalla polullasi ja käsitellä sisintäsi. Sinulla on siis oikeus tehdä juuri niin, kuin sinusta tuntuu oikealta. Toimi siinä hetkessä juuri niin, kuin sinusta tuntuu hyvältä. Voit ottaa tähän prosessiin siis niin paljon aikaa, kuin haluat. Sinun ei tarvitse etkä voikaan pakottaa itseäsi mihinkään. Toimit juuri niin, kuin sinusta tuntuu oikealta.

Jos et ole valmis antamaan anteeksi, salli se itsellesi. Anna tilanteen rauhoittua ja tasapainottua. Hieman myöhemmin voit sitten tarkastella tätä asiaa uudelleen, kun tilanne ei ole enää niin vahvasti sinun mielessäsi. Voit kuitenkin haastaa itsesi milloin vain katsomaan tuota tilannetta hieman korkeammasta näkökulmasta. Jos et ole valmis antamaan täysin anteeksi, ehkä voisit kuitenkin antaa anteeksi ainakin osittain? Ehkä voisit antaa anteeksi esimerkiksi 10 prosenttisesti? Tai 30 prosenttisesti? Sekin luo valoa tilanteeseen HUOMATTAVAN paljon ja auttaa nimenomaan SINUA paranemaan ja kulkemaan eteenpäin.

Tässä vielä muutama käytännön vinkki, jotka voivat auttaa sinua anteeksiantamisen tiellä:

Enkelit auttavat

Enkelit ovat loistava apu meidän elämässämme ja henkisellä tiellämme. He pystyvät parantamaan meidän sydämemme, jolloin meidän on paljon helpompaa katsoa omaa tilannettamme rakkaudellisin ja hyväksyvin silmin. Jos meidän on vaikeaa antaa anteeksi, tai emme ole varmoja, olemmeko päästäneet jostain vanhasta tapahtumasta vielä täysin irti, pyydä enkeleitä apuun. Heidän kanssaan asioiden prosessointi on paljon nopeampaa ja mukavampaa.

Hiljenny hetkeksi ja pyydä anteeksiantamisen ja rakkauden enkeleitä luoksesi. Kerro heille mitä elämässäsi tapahtuu juuri nyt, mistä asioista olet valmis vapautumaan ja että tarvitset heidän apuaan tässä. Voit vaikka laittaa silmäsi kiinni ja antautua enkeleiden hoidettaviksi. Voit tehdä tätä niin usein, kuin sinusta tuntuu oikealta. Pyydä enkeleitä sulattamaan kaikki vanhat rajoitteet sinusta ja sydämestäsi. Kerro että olet valmis vapautumaan ja nostamaan elämäsi korkeammalle tasolle. Pyydä enkeleitä kasvattamaan anteeksiantoa, rakkautta ja valoa sinussa. Nauti siitä, kun he hoitavat sinua ja omaa energiajärjestelmääsi.

Voit ottaa myös arkkienkeli Mikaelin apua vastaan vapautumisessa, hän on siinä erittäin toimiva ja tehokas auttaja. Pyydä häntä katkaisemaan kaikki haitalliset sidokset jokaiseen ihmiseen, tilanteeseen tai ajatusmalliin, joka ei palvele enää sinun korkeinta parastasi. Näin sinun on paljon helpompaa siirtyä eteenpäin sydämesi tiellä, kun sinussa ei ole energeettisiä sidoksia haitallisiin asioihin (joskus näiden sidosten purkaminen voi vaatia hieman työstämistä, eli Mikaelin kanssa voi työskennellä ahkerastikin oman tunteen mukaisesti).

Enkelit tuntevat sinun energiasi läpikotaisin. He tietävät mitä kohtia heidän on hyvä parantaa, jolloin elämäsi voi muuttua entistä rakkaudellisemmaksi. Kun pyydät heitä apuun, he alkavat lempeästi hoitamaan sinun energiajärjestelmääsi. He ovat luonasi auttamassa, vaikka et tuntisikaan heidän läsnäoloaan. Kun olet valmis kokemaan enemmän rakkautta elämässäsi, enkelit auttavat sinua AINA tässä tavoitteessa. Ota vastaan tuo suuri valo ja rakkaus, jonka he sinulle välittävät.

enkelit-auttavat

Anteeksiantodekree

Tässä on myös yksi esimerkki anteeksiantodekreestä, joka voi voimallisesti vapauttaa energioitasi ja auttaa sinua anteeksiantamisen tiellä. Lausu se ääneen kolme kertaa peräkkäin ja huomaa miten voimakkaasti se vapauttaa sinun energioitasi.

Annan anteeksi jokaiselle, joka on koskaan loukannut tai vahingoittanut minua, tietoisesti tai tiedostamattaan. Tässä elämässä tai jossain toisessa. Tässä universumissa tai jossain toisessa. Kaikilla tunnetuilla tai tuntemattomilla tasoilla tai ulottuvuuksissa. Tarjoan heille armoa.

Pyydän anteeksi kaikilta, joita olen koskaan loukannut tai vahingoittanut, tietoisesti tai tiedostamattani. Tässä elämässä tai jossain toisessa. Täsäs universumissa tai jossain toisessa. Kaikilla tunnetuilla tai tuntemattomilla tasoilla tai ulottuvuuksissa. Pyydän armoa.

Annan anteeksi itselleni kaiken, mitä olen koskana tehnyt loukatakseni tai vahingoittaakseni muita, tietoisesti tai tiedostamattani. Tässä elämässä tai jossain toisessa. Tässä universumissa tai jossain toisessa. Kaikilla tunnetuilla tai tuntemattomilla tasoilla tai ulottuvuuksissa. Hyväksyn armon. Niin olkoon, se on tehty.

henna-nimmari