Miten hiljennät egosi äänen lopullisesti?

Henkisellä tiellä kulkevat ovat usein tietoisia egosta ja sen vaikutuksesta omassa elämässään. Joskus tällä tiellä eteneminen voi aiheuttaa jopa turhautumisen tunteita, sillä ego vaikuttaa niin vahvasti omaan elämäämme. Jos oma mieli on koko ajan kiireinen, ahdistunut ja pelkojen vallassa, miten ihmeessä sitä voi saavuttaa mielenrauhan? Miten sinä voit kääntää tämän asian hyväksesi? Miten voit viimeinkin hiljentää egosi äänen?

Miten ego vaikuttaa elämääsi?

Hyvin usein ego estää meitä saavuttamasta unelmiamme, etenemästä henkisellä tiellämme ja toteuttamasta itseämme. Ego nostaa usein mieleemme erilaisia pelkokuvia esimerkiksi epäonnistumisesta, muiden ihmisten arvostelusta ja muista pelkoon pohjautuvista ajatuksista, jotka ovat jollain tavalla mukana sinunkin elämässäsi ainakin vielä. Ego haluaa usein kyseenalaistaa kaiken ja miettiä asioita peloista käsin.

Jos lähdet toteuttamaan esimerkiksi pitkäaikaista haavettasi oman yrityksen perustamisesta, mieleesi saattaa tulla ajatuksia epäonnistumisesta. ”En minä kuitenkaan onnistu”, ”En kuitenkaan löydä tarpeeksi asiakkaita”, ”Mitä muut ihmiset oikein minusta ajattelevat?”, ”En minä uskalla”, ”Kaikki menee kuitenkin ihan huonosti”. Nämä ajatukset pohjautuvat egoon, alempaan mieleemme. Se käsittelee asioita hyvin usein tämänkaltaisesta lähtökohdasta – peloista käsin. Näin pelkomme vahvistuvat, ja helposti saatamme ajatella, että emme uskalla kulkea eteenpäin.

Jos elät vielä sellaisessa vaiheessa, missä et luota itseesi, omaan arvoosi ja sydämeesi, silloin egollasi voi olla hyvinkin suuri vaikutus omaan elämääsi. Se voi suorastaan masentaa sinut, luoda koko ajan turhia pelkoja sekä esteitä elämääsi ja näin kahlita sinut elämään tyytymättömyydessä – tai ainakin uskot niin.

Ego ei ole vihollinen

Kun oivallamme millä tavalla ego vaikuttaa elämäämme, saatamme helposti lähteä taistelemaan sitä vastaan. Tämä on kuitenkin hieman vääränlainen tapa suhtautua asiaan, sillä silloinhan ajattelemme, että joku osa meistä on vääränlainen, turha tai tarpeeton. Ja tämä ei tietenkään pidä paikkaansa.

Jokainen osa meissä on tarpeellinen, hyödyllinen ja tärkeä. Me olemme täydellisiä juuri tällaisina. Sinäkin olet täydellinen juuri noin, juuri tuossa vaiheessa kuin oletkin. Miten vaan ego vaikuttaisikin elämääsi. Sinä olet kokonainen tässä hetkessä.

olet-kokonainen

Mitä egoa vastaan taistelu aiheuttaa?

Jos sinä taistelet jatkuvasti tällä tavalla itseäsi vastaan, silloin et hyväksy itseäsi – jokaista puolta sinussa. Silloin sinun on mahdotonta rakastaa itseäsi 100 %, saavuttaa selkeää yhteyttä omaan sisimpääsi, sielusi viisauteen ja sydämeesi. Vain hyväksymällä itsesi ja jokaisen puolesi, voit löytää rakkauden itseesi. Rakkaus itseäsi kohtaan on kaiken pohja.

Mikäli ajattelet että sinun pitää taistella egoasi vastaan, ajattelet että et ole kokonainen. Silloin luulet että olet jotenkin rikki tai vajaa, ja elät koko ajan tunteessa, minkä mukaan jotain sinusta puuttuu. Silloin et varmastikaan uskalla katsoa myöskään itseesi, syvälle sisimpääsi ja kuulostella omaa viisauttasi. Silloin saatat pelätä mitä kaikkea pelottavaa sieltä saattaisikaan nousta esille – vaikuttaahan egosi niin huonosti jo nyt omaan elämääsi. Mutta muista kuitenkin – sinun sisimpäsi on puhdasta rakkautta. Kaikki mikä sieltä nousee, palvelee sinua, kertoo omasta ainutlaatuisuudestasi, tarpeistasi ja kauneudestasi.

Käännä ajatuksesi

Mitä jos ajattelisitkin, että egosi olisikin tarpeellinen, hyödyllinen ja tärkeä osa sinua? Mitä jos oppisit arvostamaan sitä, hyväksymään sen, tiedostamaan että se on osa jumalallisuuttasi? Mitä jos se olisikin sinun hyvä ystäväsi? Sillä todellisuudessa sinä olet täydellinen, juuri nyt. Juuri tässä hetkessä – juuri tuollaisena, sinä olet kokonainen, täynnä jumalallisuutta ja valoa. Kaikki puolet sinusta ovat tärkeitä. Jokainen osa sinussa luo sinusta ainutlaatuisen, jumalallisen itsesi.

Miten käännät egon hyväksi asiaksi?

Miten sinä sitten voit hiljentää egon? Niin kuin oletkin jo saattanut ymmärtää tätä lukiessasi, ego on osa meitä. Emme pääse siitä KOSKAAN varsinaisesti eroon. Myös ylösnousseilla mestareilla on ego tallella. Emme voi taistella omaa itseämme vastaan, sillä silloinhan kävisimme ikuisesti sisäistä kamppailua ja tämä loisi elämäämme koko ajan vain uutta stressiä ja epäonnistumisen tunteita. Miten kaiken tämän keskellä voisimmekaan tuntea itsemme kokonaisiksi?

Negatiivisuus kuuluu elämään

Egosi on tärkeä osa sinua. Se auttaa sinua löytämään suuremman rakkauden, hyväksynnän ja lempeyden omaan itseesi. Se palvelee sinua ja kehittymistäsi, yhteyden löytämistä sydämeesi. Juuri tätä on ihmisyys kauneimmillaan. Se on erilaisia tunteita, ajatuksia, tilanteita – niitä jollain tasolla myös negatiivisiakin.

Kaikenlaiset tunteet ja ajatukset kuuluvat luonnollisena osana elämäämme. Nekin ovat osa jumalallisuuttamme. Ihmisyys on välillä negatiivisuutta – kateutta, pelkoja, mustasukkaisuutta, vihaa, surua, turhautumista, väsymystä, epäonnistumisen tunteita yms. Nämä kaikki tunteet ovat tärkeitä. Niitä vastaan ei tarvitse taistella. Miksi sinun pitäisi taistella itseäsi vastaan? Näinhän joutuisit vain koko ajan kauemmaksi itsestäsi ja sydämestäsi. Silloin et kuuntele itseäsi ja omia tarpeitasi, vaan joudut kauemmaksi sisimmästäsi.

kaikki-tunteet-tarkeita

Hyväksy kaikki tunteesi ja ajatuksesi. Ne eivät ole turhia. Mitkään tunteet eivät ole vääriä tai tarpeettomia. Ne ovat osa sinua, ne kertovat mitä on tapahtumassa sinun elämässäsi ja sisimmässäsi. Ne kertovat sinun tarpeistasi ja näin palvelevat sinua. Kun annat tunteiden tulla läpi, hyväksyvästi, ymmärrät mitä sisimpäsi yrittää kertoa sinulle. Jos esimerkiksi hermostut jossain tilanteessa, kuuntele tuota tunnetta. Tarkastele miksi se nousee esille. Mitä se kertoo sinulle? Mistä sinulle tärkeästä asiasta tämä tunne kertoo? Mitä kaipaat juuri nyt?

Sillä kaikessa mitä elämässäsi tapahtuu, on kyse nimenomaan sinusta. Sinun omasta hyvinvoinnistasi, tasapainon löytämisestä ja sydämesi avautumisesta. Kun alat kuuntelemaan itseäsi (ja se tarkoittaa myös tunteitasi), sallit jumalallisuuden kulkea vahvemmin lävitsesi. Silloin pystyt kuuntelemaan mitä sinussa tapahtuu. Mitä sisimpäsi haluaa kertoa sinulle omista tarpeistaan. Jos estät tämän vaiheen, pyrit heti pyristelemään irti kaikista negatiivisistakin asioista – silloin et pysty kommunikoimaan itsesi kanssa, kuulemaan mitä sisimmässäsi tapahtuu juuri nyt. Silloin et ymmärrä, mitä sisimpäsi kaipaa löytääkseen jälleen yhteyden suurempaan rakkauteen.

Hyväksymisen merkitys

Pystyt löytämään yhteyden sydämeesi ja itseesi vain hyväksymällä jokaisen puolen itsestäsi. Voit ymmärtää oman täydellisyytesi juuri silloin, kun suhtaudut tunteisiisi ja ajatuksiisi suurella lempeydellä ja sallit elämäsi kulkea eteenpäin omassa luonnollisessa tahdissaan. Kaikkine tunteinesi, pelkoinesi ja epävarmuuksiesi kera. Hyväksy ne, anna niille sekä itsellesi rakkautta ja lempeyttä ja huomaat miten suurempi rakkaus, ilo ja valo sinussa lisääntyy. Lempeys kasvattaa voimakkaasti yhteyttä sydämeesi.

Ego siis palvelee sinua ja omaa kehittymistäsi. Juuri egon avulla löydät vahvemman myötätunnon ja lempeyden itseesi. Se tuo omat haasteensa meidän elämäämme, mutta kun osaamme tietoisesti hyväksyä sen ja kuunnella sen kautta itseämme, löydämme itsestämme paljon enemmän voimavaroja omaan elämäämme.

Hyväksy siis egosi. Tiedosta että se on sinun tärkeä osasi. Mikään osa sinusta ei ole turha tai tarpeeton. Myös egosi on tarpeellinen osa sinua. Sinä olet täydellinen egosi kanssa. Sinun ei tarvitse yrittää hiljentää egoasi, kamppailla sitä vastaan. Hyväksy se. Tiedosta että jokainen osa sinussa on tärkeä. Jokainen osa sinussa on jumalallisuutta, valoa ja rakkautta. Ei ole tarvetta kamppailla, ei ole tarvetta sotia itseäsi vastaan. Egosi palvelee sinua. Se näyttää sinulle mitkä osat itsessäsi kaipaavat vielä hyväksyntää, rakkautta ja hoivaamista. Kun kuuntelet mitä sisimpäsi kertoo sinulle, tiedät mitä asioita sinun on hyvä työstää itsessäsi.

Mitä hyötyä egon hyväksyminen tuo sinulle?

Kun toimit näin – alat suhtautumaan egoosi ja jokaiseen puoleesi suurella lempeydellä, löydät syvemmän rakkauden, lempeyden ja valon omaan elämääsi. Tulet rakastamaan elämää paljon vahvemmin. Tulet rakastamaan elämää ihmisenä, elämää ihmisyyden keskellä. Tulet rakastamaan kaikkia puoliasi, hyväksymään itsesi täydellisesti.

Tällöin löydät myös rauhan vahvemmin elämääsi. Sillä tiedät että sisimpäsi on ehjä ja sinulla on työkaluja kaikkien tunteidesi ja ajatustesi käsittelemiseen. Rauha löytyy kun hyväksyt itsesi, kaikki puolet sinussa. Rauha ei löydy pakenemalla, välttelemällä tai taistelemalla. Rauha löytyy kun kohtaat itsesi rakkaudessa, lempeydessä ja hyväksyen.

Ja mitä sitten tapahtuu, kun toimit näin? Kun ei ole mitään, mitä vastaan taistella, mitä tapahtuu? Löydät rauhan. Ja rakkauden itseesi. Yhteyden sydämeesi.

Lempeyden vaikutus

Mielestäni henkisessä kehityksessä on hyvin pitkälti kyse myös siitä, että osaat kasvattaa lempeyttä, hyväksyntää ja anteeksiantoa itseäsi kohtaan. Kun osaat suhtautua itseesi suurella lempeydellä ja rakkaudella, silloin näet vain hyvää koko elämässäsi – muissa ihmisissä, ympäristössäsi ja ajatuksissasi. Silloin sinulla ei ole tarvetta arvostella, tai kokea vääryyttä omassa ympäristössäsi.

Mitä tapahtuu jos lempeys ei ole vielä osa sinua? Jos et osaa kasvattaa lempeyttä itseäsi kohtaan, saatat kokea olevasi epäonnistunut, vaikka kuinka kehittäisit itseäsi. Sillä huomaat, että vaikka kuinka pusket eteenpäin, ego on vieläkin mukana vaikuttamassa. Silloin oma henkinen kehityksesi voi siis hieman pysähtyä, sillä et pääse eteenpäin tämän vuoksi. Et saa omia voimiasi täysin käyttöösi ja yhteys sisimpääsi ei ole täysin kirkas.

Kun annat egolle luvan olla, elää, palvella sinua ja suhtaudut siihen rakkaudella, silloin otat suuren harppauksen eteenpäin. Hyväksyt itsesi juuri tuollaisena. Hyväksyt muutkin juuri tuollaisena. Ymmärrät että tässä hetkessä, juuri näin, olet täydellinen jumalallinen olento. Ja niin ovat kaikki muutkin. Ja vaikka egosi yrittäisi luoda ja vahvistaa miten suuria pelkoja ja epäonnistumisen tunteita, se ei haittaa sinua. Sillä osaat kääntyä itseesi, kuuntelemaan mitä sisimpäsi kaipaa ja antaudut tälle prosessille. Lempeys tekee sinusta vahvan, ja tuossa energiassa kaikki on mahdollista.

lempeys-voimavara

Kun lempeys sinussa kasvaa, myös egosi alkaa käyttäytymään elämässäsi aivan eri tavoin. Se siirtyy ikäänkuin taka-alalle, eikä suhtaudu niin arvostelevasti enää eri asioihin. Silloin ei ole syytä nostaa niin paljon pelkokuviakaan esille, sillä sinä olet ja toimit vahvemmin rakkaudesta ja sydämestäsi käsin. Ja kun toimit tästä lähtökohdasta, miksi sisimpäsi tarvitsisi enää muistuttaa sinua peloista, sillä tiedät että rakkaudessa ja lempeydessä kaikki on hyvin, pystyt mihin vaan ja arvostat itseäsi.

Kun sisimpäsi alkaa täyttymään vahvemmin lempeydestä, silloin näet ympärilläkin paljon vähemmän arvosteltavaa, sillä sisimpäsi on ehjä. Egon vaikutus hälvenee, sillä suhtaudut siihen lempeydellä. Sisimpäsi on täynnä suurempaa rakkautta ja tämä aiheuttaa tietenkin sen, että näet sitä paljon enemmän myös omassa elämässäsi, omassa ympäristössäsi ja ajatuksissasi. Tässä energiassa olet hyvin vahva, eikä pelot tai epävarmuudet enää kosketa sinua. Elät korkealla.

Miten pystyt suhtautumaan itseesi lempeämmin?

1. Enkelit apuun

Enkelit ovat hyvin upeita ja ihania auttajiamme ja onkin todella ihanaa, että meidän ei tarvitse työstää ajatusmaailmaamme yksin. Enkelit voivat auttaa meitä missä tahansa asiassa – myös tietenkin egon kanssa työskentelyssä ja lempeyden kasvattamisessa. On upeaa että meillä on tällainen upea ja voimakas tuki jokaisen saatavilla. Enkelit ovat myös sinunkin apunasi, kun pyydät heitä apuun. Enkelit tarvitsevat aina avunpyynnön auttaakseen sinua.

Pyydä enkeleitä apuusi lempeyden kasvattamisessa. Jos huomaat jossain tilanteessa että sinun on vaikeaa suhtautua itseesi rakkaudella ja lempeydellä, pyydä enkeleitä apuun. Sano mielessäsi enkeleille esimerkiksi näin (tai miten haluatkaan asian ilmaista omalla tavallasi) ”kiitos enkelit kun autatte minua suhtautumaan itseeni rakkaudellisemmin ja suurella lempeydellä. Kiitos kun nostatte minut tämän tilanteen yläpuolelle ja teette sen nopeasti ja mukavalla tavalla”.

2. Kuuntele sisintäsi

Kun huomaat että egosi tekee jotain omia temppujaan, hyväksy se. Kuuntele mitä ego yrittää kertoa sinulle, miksi se käyttäytyy näin? Onko sinussa joku osa, pelko tai muu haava, joka kaipaa huomiotasi, rakkauttasi ja lempeyttäsi ja se nousee esille tätä kautta? Pysähdy tuohon tunteeseen, anna sen tulla esille, hyväksy se. Muista että kaikissa elämäsi tapahtumissa on kyse sinusta, omasta ajatusmaailmastasi ja polustasi. Jos huomaat hyvin voimakkaita tunteita tai reaktiota jossakin tilanteessa, tarkastele miksi reagoit näin. Mikä osa sinusta kaipaa enemmän rakkautta ja hyväksyntää?

Kun osaat kuunnella itseäsi ja suhtaudut itseesi armollisesti ja hyväksyen, lempeys sinussa kasvaa kohisten. Tätä kautta tulet kokemaan elämässäsi paljon enemmän mielenrauhaa, rakkautta ja iloa.

ainutlaatuisuus

3. Juttele egollesi

Ego on sinun hyvä ystäväsi. Ja ystävien kesken on tietenkin kiva keskustella, eikö vaan? Ego on osa sinua ja sinä voit helposti rauhoitella omaa egoasi keskustelun avulla, jos se nousee jossain tilanteessa hyvin voimakkaasti esille.

Jos lähdet toteuttamaan itseäsi esimerkiksi osallistumalla maalauskurssille ja huomaat egosi nostavan ajatuksia esille, kuten ”tämä on aivan turhaa rahantuhlausta”, ”ei sinusta kuitenkaan kukaan siellä pidä”, ”et sinä osaa maalata”, ”menet vain nolaamaan itsesi”, voit kertoa egollesi tässä tilanteessa että ”Rakas ego, tämä on täysin turvallista ja mukavaa. Kaikki järjestyy oikein hyvin, luotan itseeni.”.

Tällainen lähestymistapa saa egon rauhoittumaan, sillä miksi kukaan taistelisi vastaan, jos vastassa on vain pelkkää rakkautta, hyväksyntää, ymmärrystä ja lempeyttä? Ei rakkauden kanssa voi taistella. Rakkaus sulattaa kaiken.

4. Lähetä mielikuvissasi rakkautta ja lempeyttä egollesi.

Jos huomaat että egosi on kovin vahvasti esillä jossain tilanteessa, anna tilanteen ensin rauhoittua hieman. Ota aikaa itsellesi ja tämän asian tarkastelulle, pyri rauhoittamaan mielesi.

Mieti sen jälkeen omaa egoasi. Miltä se mielikuvissasi näyttää – kuinka iso se on? Minkä värinen se on? Mitä se yrittää kertoa sinulle? Mitä tapahtuu tässä taustalla? Kun olet muodostanut jonkinlaisen mielikuvan egostasi, hyväksy se. Suhtaudu siihen suurella lempeydellä ja rakkaudella.

Lähetä sitten tätä rakkautta ja lempeyttä egollesi, esimerkiksi kuvittelemalla miten lähetät upean, vaaleanpunaisen ja kimaltelevan rakkaussuihkun egosi päälle. Voit myös pyytää tähän enkelit mukaan auttamaan sinua. Näe miten se muuttuu tämän myötä, miten sen muoto muuttuu, hälvenee ja sisimpäsi alkaa täyttymään samalla suuremmasta rauhasta.

5. Keskity positiivisuuteen

Vaikka ego on lähtökohtaisesti hyvä asia, se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun olisi hyvä elää egosta käsin tai antaa sen rönsyillä liikaa elämässäsi. Sanotaan että ego on hyvä renki, mutta huono isäntä. Tämä pitää hyvin paikkaansa, sillä tietenkään ei ole hyväksi että ego vaikuttaa liikaa elämäämme.

Pyri siis keskittymään positiivisiin asioihin omassa elämässäsi. Sillä se mihin keskityt, lisääntyy. Tämä on universaali laki ja helposti huomattavissa myös omassakin elämässämme. Mieti joka päivä hyviä asioita sinun omassa elämässäsi. Kiitä niistä. Anna kiitollisuuden virrata vahvemmin ja avata sydäntäsi. Mitä vahvemmin elät ilosta ja positiivisuudesta käsin, sitä vähemmän ego vaikuttaa sinun elämääsi.

6. Huumorintaju

Jos sinun on vaikea hyväksyä egoasi ja sen vaikutusta omassa elämässäsi, voit ainakin suhtautua siihen huumorintajulla. Näin voit saada monessa tilanteessa hyvät naurut aikaiseksi. Ja miten hauskaa onkaan se, että hihittelemme itseksemme jossakin omille ajatuksillemme. Mikäs sen hauskempaa 🙂

Ota vähän etäisyyttä ajatuksiisi. Tarkastele mitä asioita sieltä nousee esille erilaisissa tilanteissa. Jos mietit esimerkiksi lenkille lähtemistä, voit huomata miten egosi tuo hassuja ajatuksia esille, kuten: ”nyt olisi parempi ennemmin siivota”, ”ei sinne kannata vielä juuri nyt lähteä”. Katso mitä kaikkia hassuja tekosyitä, selittelyitä ja hassuja ajatuksia sinulla nousee mieleen ja suhtaudu niihin huumorintajulla. Naura itsellesi sekä omille ajatuksillesi ja huomaa miten egon vaikutus hälvenee. Ilo on nopea parantaja missä tahansa tilanteessa. Hassu ego.

itsesi-hyvaksyminen

P.S. Tämä kirjoitus ei siis vastaa suoraan otsikkoon. Egoa ei saa lopullisesti hiljennettyä, mutta sen kanssa pystyy elämään, hyväksymään sen, työstämään sitä, toimimaan yhteistyössä lempeästi. Kun toimit vahvemmin lempeydestä ja rakkaudesta käsin, silloin egonkin vaikutus sinun elämässäsi muuttuu aivan täysin.

Ehkä halusin tämän otsikon valitsemalla varmistaa että juuri sinä, joka ajattelet näin (egoa vastaan pitää taistella), luet tämän kirjoituksen. Ja löydät sitä kautta enemmän rakkautta ja lempeyttä itseäsi kohtaan. Näin sinusta tulee vahva, sisäisesti ehjä ja entistä vahvemmin paras versio omasta itsestäsi.

henna-nimmari