Mitä karma oikeasti on ja miten se auttaa sinua luomaan unelmiasi?

 

Käsitellään hieman karmaa, sillä aika usein tämä koko aihe saatetaan ymmärtää hieman väärin (ainakin omasta mielestäni). Sana karma voi aiheuttaa jonkinlaisia pelon tunteitakin, sillä tuo asia voidaan mieltää joksikin ulkopuoliseksi uhaksi, mille ei voi tehdä yhtään mitään. Ikään kuin elämäsi yläpuolella olisi harmaita pilviä, joita et voi siirtää pois. On kaikenlaisia hassuja sanontojakin tämän sanan ympärillä ”karma is a bitch” ja mitä kaikkea muuta.

Olisiko aika jättää nämä jo taaksepäin?

Meidän on tärkeää ymmärtää mitä karma oikeasti on, sillä se on kaikkea muuta, kuin niitä pelkopohjaisia ajatuksia, joita meillä saattaa olla sitä kohtaan. Tässä hieman omia ajatuksiani.

Karma ei ole mielestäni lainkaan paha asia, päinvastoin. Mitä se sitten on?

 

Karma on vetovoiman laki.

 

Eli saamme sitä mitä olemme ja ennen kaikkea; miltä tasolta luomme omaa elämäämme todeksi. Ja mitä vahvemmin olemme yhdistyneitä rakkauteen (ja tuohon jumalallisuuteen meissä), sitä vahvemmin koemme siitä rakentuvan todellisuuden. Sinun ei siis tarvitse pelätä karmaa. Karma on vetovoiman laki, eli meille erittäin hyödyllinen asia. Se palauttaa meille sen, mitä olemme aikaisemmin olleet; näyttäen meille oman kauneutemme oman elämämme kautta.

Ehkäpä joskus voit nähdä jotain epämiellyttävää, ainakin oman mielesi mielestä. Muista kuitenkin että sielusi ei milloinkaan näe asioita hyvinä tai pahoina – vaan kaikki tilanteet ovat mahdollisuuksia sekä lahjoja. Tällaisia tilanteita on hyvä pohtia siis hieman syvällisemmin. Mieti ”mikä minussa aiheuttaa tämän”, niin että voit nähdä alkusyyhyn ja totuuteen sekä siirtyä tuon tilanteen yläpuolelle ja muuttaa sen. Karma siis näyttää epäkohdat sinussa, niin että sinä voit parantaa ne ja siirtää elämäsi yhä upeammalle tasolle.

Älä pelkää olematonta

Karmasta on varmaankin tehty niin pelottava asia osittain siksi, että emme oppisi käyttämään voimaamme sillä uskomattomalla volyymilla, mihin se pystyy parhaimmillaan. Toisaalta tämä on voinut olla tarpeellinenkin asia aikaisemmin, ettemme käytä sitä tuhoavalla tavalla. Mutta ajat ovat muuttuneet. Ei meidän tarvitse enää pelätä. Jos pelkäämme edelleen jollain tasolla jotain ulkopuolella olevaa uhkaa (mitä ei oikeasti ole olemassakaan), niin elämme aikamoisessa sisäisessä vankilassa.

Nyt kun olemme kuitenkin siirtymässä entistä vahvemmin rakkauteen, voimme ymmärtää, että nämä harhat eivät ole enää tarpeen. Vasta silloin, kun päästämme irti näistä ulkopuolisen uhan harhoista, uskallamme antautua omalle voimallemme. Vasta silloin voimme kokea aidon puhtaan rakkauden ja unelmiemme elämän. Ja vasta siitä rakkaudesta, omasta voimastamme ja sydämemme viisaudesta löydämme aidon turvan, onnen ja vapauden tunteen. Silloin olemme ikään kuin jumalallisuuden syleilyssä; täydellisesti sille antautuneita. Olemme tuo oma valo, joka aidosti olemme. Ja siinä rakkauden voimassa olemme täysin pysäyttämättömiä.

Kärsimys vai rakkaus?

Sinä et siis oikeasti elä rangaistuksen maailmassa, vaikka tämä ”vanha” maailma on hyvin pitkälle rakentunut sen pohjalle. Me luomme uuden maailman ja kun olemme nyt tekemässä sitä, on tärkeää että näemme aidosti totuuteen. On aika päästää irti kärsimyksen tarpeesta ja näistä harhoista sen suhteen. Vain sinä olet se taho, joka rakentaa tulevaisuuutesi. Vain rakkaus on todellista ja kun valitsemme sen, toimien ja eläen vahvemmin sitä kautta, voimme rakentaa unelmiemme elämän – helposti ja ilman kärsimystä.

Kunnioita ja rakasta itseäsi tarpeeksi valitaksesi rakkauden ja siitä rakentuvan todellisuuden itsellesi.

Ei ole kovin henkistä ajatella, että kun olet kärsinyt, niin vasta silloin voit ansaita hyvää, tai että voimme edetä omalla henkisellä tiellämme vain kärsimyksen kautta. Eikö niin?

Valitse siis rakkaus. Valitse että koko maailma ja universumi heijastaa sinulle tätä todellisuutta. Ja koe unelmiesi elämä.