Maadoittumisen merkitys

 

Maadoittumisella tarkoitetaan sitä, että olet yhteydessä tähän hetkeen ja omaan kehoosi. Me elämme täällä Maan päällä fyysisessä kehossa ja kehomme tarvitsee kunnollisen maadoituksen, jotta voimme toimia täällä ja elää tasapainoista sekä onnellista elämää. Fyysinen kehomme tarvitsee vahvan maayhteyden, jonka ansiosta oma mielemmekin pystyy toimimaan kehon kanssa vahvemmin yhteistyössä. Näin voimme kokonaisvaltaisesti hyvin – kehomme on terve ja mielemme on tasapainossa.

Meidän kaunis Maaplaneettamme on paljon muutakin, kuin äkkiseltään osaammekaan kuvitella. Se on valtavan upea energiakokonaisuus, joka tarjoaa meille upeat lähtökohdat omalle henkilökohtaiselle kasvullemme. Ei olekaan sattumaa, että elät täällä Maan päällä fyysisessä kehossa juuri nyt. Olet täällä kasvaaksesi, kehittyäksesi omalla tielläsi, nauttiaksesi elämästä. Jotta voisit saavuttaa suurimmman hyödyn tästä hetkestä ja omista mahdollisuuksistasi, kannattaa sinun kasvattaa vahva yhteys kehosi ja Maan energioiden välille. Näin kehosi voimistuu ja pystyt saamaan maksimaalisen hyödyn elämääsi.

Kun olemme tarpeeksi hyvin maadoittuneita ja vahvassa yhteydessä Maan upeaan, hoitavaan ja vahvistavaan energiaan, kehomme on terve, elinvoimainen ja mielemme on tasapainossa. Valitettavasti nykyaikana tämä yhteys on kuitenkin vähentynyt – vietämme paljon aikaa sisätiloissa sekä olemme erilaisten teknologisten laitteiden kanssa tekemisissä, jotka vähentävät hyvin paljon maayhteyttämme. Hyvin usein kotimme on myös rakennettu sellaisiksi, jotka estävät maayhteyden. Lisäksi ulkona ollessamme, pidämme usein jalassa kenkiä, jotka myös estävät kehomme yhteyden Maahan. Paras keino vahvistaa yhteyttä Maahan onkin olla paljasjaloin paljasta maata (ruohoa/hiekkaa/multaa) vasten.

Mitä hyötyä on vahvalla maayhteydellä?

Vahva maayhteys tuo sinun elämääsi todella paljon hyötyä. Se luo sinulle vahvan pohjan omaa henkilökohtaista kasvuasi varten. Kun olet vahvasti maadoittunut, sinulla on tasapainoinen, luottavainen ja hyvä olotila. Elät tässä hetkessä ja kehosi voi hyvin. Vahva maayhteys helpottaa muutenkin arkeasi, kun sinulla ei ole hajamielinen tai epätasainen olo. Maadoittuminen tuo mieleesi lisää tasapainoa sekä rauhaa – näin voit vähentää esimerkiksi erilaisia puhdistumisoireita, jos olet käymässä läpi jonkinlaista kehitysvaihetta, mikä aiheuttaa sinulle epämukavia olotiloja.

Maadoittuminen on erityisen tärkeää myös sinun fyysiselle kehollesi – kehosi tarvitsee vahvan maayhteyden, jotta se voisi hyvin sekä tasapainoisesti. Maadoittumista tutkineet henkilöt ovat havainneet miten suuri merkitys tällä asialla onkaan meidän hyvinvoinnillemme. Huonon maayhteyden on havaittu olevan syynä fyysisiin sairauksiin.

Hyvä maayhteys luo sinun henkiseen kasvuusi myös hyvät ja turvalliset lähtökohdat. Kun perustasi (maayhteys) on kunnossa, silloin voit turvallisesti kasvaa yhä vahvemmin ja nopeammin. Mitä perusteellisemmin olet maadoittunut, sitä enemmän voit vastaanottaa valoa kehoosi ja kehittää henkisyyttäsi ja näin saada maksimaalisen hyödyn omista mahdollisuuksistasi! Vahvan maayhteyden ansiosta sinun on myös helpompaa ankkuroida korkeat energiat ja oma viisautesi ihan arjen tasolle sekä fyysiseen kehoosi. Sen takia maadoittuminen onkin hyvin tärkeää – ketään ei palvele se, että esimerkiksi haahuilet mielikuvissasi ”enkelimaailmassa” – vaan parhaan hyödyn tästäkin saat, kun maadoitat korkeat energiat kehoosi, Maahan ja näin ihan oman arkesi tasolle.

Maadoittuminen auttaa sinua myös enkeliyhteyden vahvistamisessa. Vahva maayhteys luo sinulle vahvan ja turvallisen pohjan, jonka avulla saat selkeän yhteyden korkeisiin energioihin ja pystyt aistimaan nimenomaan korkeita ja rakkaudellisia energiataajuuksia. Vahva maadoittuminen antaa myös hyvän pohjan kanavointitaitoihisi – kun perustasi on kunnossa, niin silloin pystyt kanavoimaan viestejä luotettavasti. Joskus tulkinnat tai kanavoinnit voivatkin sisältää epäluotettavaa tietoa juuri heikentyneen maayhteyden takia. Mitä enemmän olet tekemisissä korkeiden energioiden parissa, sitä enemmän sinun tuleekin kiinnittää huomiota maadoittumiseen.

Mitä oireita heikko maayhteys aiheuttaa?

Me kaikki olemme varmasti kokeneet joitain oireita, jotka johtuvat siitä, että et ole tarpeeksi maadoittunut. Arkinen elämä on täynnä monenlaisia tapahtumia, ja luonnollisesti maayhteyden vahvuuskin vaihtelee elämäntilanteesta riippuen. Yleensä huono maadoittuminen tuntuu hajamielisenä olotilana, olet ikäänkuin ”muissa maailmoissa”. Silloin saatat helposti törmäillä esimerkiksi oviin/seiniin tai sinun on vaikea pysyä läsnä tässä hetkessä. Mielesi voi helposti olla myös kiireinen ja levoton.

Tässä listattuna jotain muita oireita, jotka voivat liittyä huonoon maadoittumiseen: epämukava, sekoittava olo, päänsärky, pahanolon tunne, huimaus, pyörrytys, muissa maailmoissa olo, paniikki, epävarmuus, pelot. Mikäli olet huonosti maadoittunut, olet herkempi myös alemmille energioille, eli voit aistia näitä ”alhaisempia energioita”. Kun maadoitat itsesi kunnollisesti, olet paremmassa turvassa ja sulkeudut näiltä alemmilta energioilta. Silloin energiasi ovat entistä vastaanottavaisempia rakkaudellisille, korkeille taajuuksille.

maayhteys

Mistä tiedät että olet hyvin maadoittunut?

Me olemme kaikki yksilöllisiä ja tämä koskee luonnollisesti myös maayhteyttä. Jotkut voivat tarvita tähän aiheeseen paljon enemmän huomiota, kun taas toiset pysyvät luonnostaan paremmin maadoittuneina. Maadoittumisen tarve voi myös hyvin vaihdella oman elämäntilanteemme mukaisesti, vaikuttaahan se hyvin vahvasti kehoomme sekä mieleemme.

Yleensä on kuitenkin niin, että maadoittumiseen tulisi kiinnittää hyvin paljon enemmän huomiota, sillä elämäntapamme on sellainen, että meiltä puuttuu kunnollinen luontoyhteys (vietämme niin paljon aikaa mm. sisätiloissa). Ja usein on niin, että vaikka kiinnittäisitkin maadoittumiseen joka päivä huomiota, niin se ei välttämättä riitä – sen vuoksi onkin tärkeää kiinnittää tähän asiaan paljon huomiota. Vanhempina meidän on hyvä varmistaa että lapsemmekin saavat kunnollisen luontoyhteyden – tämä luo heidän oppimiselle ja kehittymiselle hyvät lähtökohdat. Kehosi on luotu tähän fyysiseen maailmaan ja luontoyhteyteen, eli et voi olla ”liikaa” maadoittunut – sillä miten voisitkaan olla liiallisesti yhteydessä luontoon?

Parhaiten opit havainnoimaan omaa tilannettasi kun tarkastelet omaa olotilaasi – kehosi hyvinvointia ja mielesi tilaa. Jos luit esimerkiksi yllä olevia kuvauksia huonon maadoittumisen oireista, niin voit hyvin löytää siitä kohtia, jotka pätevät nykyiseen tilanteeseesi. Jos siis jokin näistä tuntuu nyt ajankohtaiselta, niin sinun on varmasti hyvä kiinnittää enemmän huomiota maadoittumiseesi. Jos taas elät hyvin tasapainoista ja onnellista elämää sekä kehosi voi hyvin, silloin maayhteys on luultavasti sinulla aika hyvin kunnossa.

Miten voit maadoittua?

Koska maadoittuminen tarkoittaa vahvaa maayhteyttä, niin luonnollisesti paras keino maadoittua on viettää runsaasti aikaa luonnossa. Parhaassa tapauksessa paljain jaloin maata vasten (ei siis esimerkiksi asfalttia vasten, sillä se ei maadoita yhtä tehokkaasti). Yksi hyvä ja tehokas keino maadoittua ulkona on istua puun juurella, tuntea puun energiat ja huomata miten puu maadoittaa sinut hyvin vahvasti. Mutta ihan pelkästään luonnossa ajan viettäminen vahvistaa sinun yhteyttäsi luonnon energioihin, sinun ei tarvitse tietoisesti maadoittaa itseäsi. Usein käykin niin että luonnossa oleminen vähentää stressiäsi, vahvistaa mielenrauhaasi ja mahdolliset huolet kaikkoavat – kokeile vaikka itse!

Maadoittuminen liittyy vahvasti fyysiseen kehoomme ja siitä johtuen myös kaikki mitä teemme fyysisellä kehollamme, maadoittaa meitä. Liikunta onkin hyvin tärkeää meidän kehon hyvinvoinnillemme, joka tuo automaattisesti paljon hyvää myös mielellemme. Liikuta kehoasi aktiivisesti niillä tavoin, jotka tuntuvat sinulle oikeilta ja hyviltä.

Tässä jotain muita keinoja maadoittumiseen:

  • Pitkät kävelylenkit (munkit harjoittavat tätä jotta säilyttäisivät yhteyden Jumalaan)
  • Hengitysharjoitukset ja tietoisen läsnäolon harjoittaminen
  • Visualisointi: kuvittele mielessäsi miten jalkapohjistasi kasvaa suuret, paksut juuret syvälle maahan, kunnes ne saavuttavat maan keskipisteen. Tunne Äiti Maan energia ja yhdisty mielikuvissasi siihen – huomaa miten maan energiaa kulkee Maasta juuriasi pitkin kehosi jokaiseen soluun.
  • Rescue Remedy -kukkatipat/spray/imeskelytabletit (hyvin tehokkaita ja nopeita maadoittajia ja auttavat esimerkiksi stressaavassa tai jännittävässä elämäntilanteessa)
  • Liikunta – kaikki mitä teet fyysisellä kehollasi maadoittaa sinua (esimerkiksi tanssi, juoksu, pyöräily, kuntosaliharjoittelu yms.)
  • Mustat ja ruskeat kivet ja kristallit ovat hyviä maadoittajia (esimerkiksi onyx, shiva lingam, musta turmaliini, voit esimerkiksi kantaa näitä taskussasi/laukussasi tai pidellä joskus esim. kädessäsi kun tarvitset vahvaa maadoitusta)
  • Maadoittavat tuotteet (earthing.fi – täällä on myynnissä mm. maadoittavia lakanoita, rannekkeita peittoja, mattoja yms., jotka tutkitusti maadoittavat kehoa)