3 vinkkiä sielusi tehtävän löytämiseen

 

Näiden suurien muutosten keskellä vallitsee suuri kaipuu harmoniaan, eli yhteyteen oman aidon itsensä ja olemuksensa kanssa. Ehkäpä sinäkin olet tiedostanut tämän. Ehkä sinullakin on yhä vahvempi tarve toteuttaa omaa itseäsi ja sielusi tehtävää. Tämä on tietenkin ihana asia, sillä onhan se tärkeää, että elämme merkityksellistä elämää, niin että nautimme siitä. Tämän asian löytäminen alkaa tietenkin siis siitä, että tiedostat sen yhä syvällisemmin myös itse. Sillä mitä selkeämpi ymmärrys sinulla on, sitä selkeämmän lopputuloksen voit tietenkin luoda elämääsi.

Olen itsekin miettinyt näitä asioita runsaasti viime aikoina, sillä olen tunnistanut itsessäni suuren muutoksen, mitä on jatkunut nyt jo yli vuoden verran. Se on vienyt suurien kysymysten äärelle. Esimerkiksi: ”kuka minä aidosti olen?” ja ”mikä on minun tehtäväni uudistuneena minänä”? Siinäpä tärkeitä kysymyksiä ja on tietenkin tärkeää löytää niihin vastaus, niin että voimme elää yhä merkityksellisempää ja aidompaa elämää. On siis hyvä esittää itselleen ja universumille kysymyksiä, sillä silloin elämämme alkaa ilmentämään meille vastauksia. Saat aina sen, mitä etsit, tavalla tai toisella.

Tässä sinulle muutama vinkki vastausten löytämiseen:

1 – sinä olet jo sitä mitä etsit

Ensinnäkin on tärkeää ymmärtää, että sinä et voi milloinkaan olla mitään muuta, kuin mitä oikeasti ja aidosti olet. Sinä olet jo nyt jollain tasolla tuo sielusi tehtävä. Sinä olet aito olemuksesi jo nyt, sillä olethan oma itsesi, etkä esimerkiksi naapurin Pekka. Katso vaikka peiliin – siellä olet vain sinä! En usko että löytäisit sieltä ketään muutakaan.

Esimerkki: Eihän esimerkiksi seepra voi olla mitään muuta kuin seepra, vaikka hän olisikin elänyt koko elämänsä hevosten keskellä. Ehkä hän voisi mielessään kuvitella olevansa hevonen ja voisi ihmetellä miksi toiset näkevät hänen erilaisena ja miksi hän ei koe olevansa kotona juuri nyt. Joskus hän kuitenkin törmää peilikuvaansa ja hiljalleen löytää kaltaistensa luo tavalla tai toisella. Hän on onnellisin juuri silloin, omana itsenään.

Olemme siis aina oma itsemme, vaikka mielemme voisikin haluta harhauttaa meitä kauemmaksi. Tuo on kuitenkin suuri valhe, josta on hyvä päästää irti. Älä usko mielesi puutteita, jotka voivat uskotella sinulle, että olet jollain tavalla hukassa itsestäsi. Et sinä ole lainkaan hukassa milloinkaan. Sinä olet jo nyt kaikkea sitä mitä etsit, joten ala kuunnella vahvemmin tuota taajuutta, mistä vastaukset löytyvät.

Näe siis itsesi jo nyt täydellisenä, eikä vasta joskus silloin, kun teet, tai olet jotain muuta, kuin nyt. Jos ajattelet noin, et tule milloinkaan löytämään sielusi tehtävää, sillä etsit sitä jostain paljon kauempaa, kuin mistä se oikein löytyykään – eli juuri nyt sinusta. Tästä hetkestä, eikä tulevaisuudesta silloin joskus.

Katso vahvemmin omaan sisimpääsi ja elämääsi, kysy kysymyksiä nimenomaan itseltäsi. Katso koko elämääsi korkeammasta näkökulmasta – mitä sinä olet juuri nyt, mikä sinua kiinnostaa ja mitä elämässäsi on aikaisemmin tapahtunut. Mitä sinä olet oppinut elämässäsi? Mitä sinä tykkäät tehdä? Mikä kiinnostaa sinua erittäin paljon? Mitä haluaisit oppia? Mitä haluaisit opettaa muille ihmisille? Mistä aiheesta annat mielelläsi paljon vinkkejä ystävillesi? Minkälaisia ihmisiä sinä ihailet, minkälainen haluaisit olla (tuo antaa sinulle vinkkejä siitä, mikä on nimenomaan sinussa suuri vahvuus).

Kun sinulla on tarve löytää vastaus johonkin asiaan, vastaukset nousevat aina, kun vaan osaat kuunnella oikeaa taajuutta, mistä löytyy vastaukset (eli tässä tapauksessa juuri sinua itseäsi). Muista myös, että sinun intuitiosi tulee vahvemmin esille hiljaisuudessa ja rauhassa. Eli kun haluat kuulla tätä viisasta puolta itsessäsi, ota aikaa rauhoittumiselle ja rentoutumiselle. Viisaus puhuu niille herkimmille, jotka pysähtyvät sen äärelle kunnioittamaan tätä korkeinta viisautta. Herkisty siis omalle viisaudellesi, salli sen nousta esille antautumalla tämän hetken äärelle.

2 – ilon ja merkityksellisyyden tunne

Sinun sielusi on puhdas rakkaus, joten se haluaa sinun tietenkin löytävän aidon ilon, rakkauden ja yltäkylläisyyden elämääsi. Käytä siis näitä sielusi ominaisuuksia vinkkeinä sielusi tehtävän löytämiseksi ja kirkastamiseksi.

Sielusi tehtävä on tietenkin siis jotain, mitä sinä toteutat suurella ilolla (ei sinun sielusi värähtele kärsimyksen tasolla, vaan päinvastoin!). Sielusi tehtävä on siis jotain, jota tekisit pelkän puhtaan palvelemisen vuoksi, vaikka et saisi siitä lainkaan edes rahaa (vaikka toki on tärkeää, että saat myös itse tarpeeksi antamisestasi ja on tärkeää saada rahaa nimenomaan siitä, mitä ilolla tekee).

Kun toteutat sielusi tehtävää, niin sinua ajaa silloin korkeampi palvelu ja se antaa sinulle suuren merkityksellisyyden tunteen. Elät silloin parhaimmillasi, sillä koet antavasi jotain maailmalle, sillä toimit oman sielusi inspiraation kautta. Ja tottakai sielusi haluaa, että palvelet muita jollain tasolla (huomaa että toisten palvelemista voi tehdä missä tahansa työssä tai pelkästään oman olemuksen kautta).

Mieti siis mitä asioita sinä teet mielelläsi? Mikä on juuri sinulle luontaista? Jos pudotetaan esimerkiksi raha hetkeksi pois pelistä ja mietitään omia mielenkiinnon kohteitasi sitä kautta (koska silloin näet totuuteen, etkä toimi vahvemmin tarpeellisuuden tunteesta käsin, mikä vääristää sinun kykyäsi nähdä sielusi viisauteen).

Jos sinulla olisi miljoona euroa, mitä tekisit?

Voisit toki esimerkiksi lomailla ja nauttiakin, mutta luultavasti pelkästään tuo ei tekisi sinua täysin onnelliseksi. Luultavasti haluaisit auttaa jollain tasolla muitakin ihmisiä. Miten sinä siis sen tekisit? Mikä tekisi sinut onnelliseksi ja saisi sinut tuntemaan itsesi merkitykselliseksi (vaikka toki olet jo sitä ilman tekoja, mutta tämä tekee sinut vieläkin onnellisemmaksi, sillä jaat rakkautta ja inspiraatiota jollain tavalla eteenpäin). Kuulostele itseäsi ja anna vastausten nousta mieleesi. Tämä on usein myös paljon yksinkertaisempaa, kuin mitä voisit luulla!

Ehkäpä nautit paljon esimerkiksi siitä, että saat olla luonnossa ja jakaa tuota luonnon viisautta muille. Kun tiedostat tämän, voit pyytää ohjausta että pääsisit toteuttamaan tätä vahvemmin. Ehkäpä sen jälkeen saat idean, missä voit kouluttaa itseäsi vahvemmin esimerkiksi luonto-oppaana, tai saat työtarjouksen tältä alalta. Tai ehkäpä kiinnostut erittäin paljon esimerkiksi villiyrteistä kertovasta kirjasta ja innostut opiskelemaan sitä lisää ja opettamaan ihmisiä tällä saralla. Tai ehkä tämä on jotain, mitä sinä voit tehdä enemmän vapaa-ajallasi ja voit viedä ystäviäsi enemmän luontoon. Voit opiskella vaikkapa lisää luonnohengistä ja kertoa heistä tai jakaa ihmisille puiden viisautta ja auttaa heitä muodostamaan tähän upeaan energiaverkostoon vankemman yhteyden. Mahdollisuuksia on todellakin monia ja sinä voit luottaa siihen, että elämäsi osaa kyllä kuljettaa sinua oikeaan suuntaan. Et voi tehdä vääriä valintoja, joten luota itseesi ja intuitioosi.

3 – aseta alitajuntasi tuomaan sinulle mitä oikeasti haluat

Sinut on rakennettu sellaiseksi, että sinä voit todellakin saada kaiken, mitä haluat. Sen vuoksi sinulla on alitajunta käytössäsi (joka on tietoista mieltä jopa miljoona kertaa voimakkaampi!). Se miten hyvin alitajuntasi palvelee sinua, riippuu kuitenkin täysin siitä, miten osaat käyttää tuota puolta itsestäsi. Jos ajattelet koko ajan että ”en tiedä elämäntehtävääni, olen aivan hukassa”, niin silloin viestität myös alitajunnallesi, että haluat enemmän tuota ajatusta tukevia asioita elämääsi ja sen vuoksi sama tilanne jatkuu vaikka miten pitkään! Se ei ole kiva juttu, joten tehdään asialle jotain.

Lakkaa siis sanomasta itsellesi, että olet hukassa, tai että et tiedä miksi olet täällä ja mikä on sinun tehtäväsi. Älä syötä tällaisia ajatuksia enää mieleesi ja sitä kautta tulevaisuuteen.

Käännä asia toisinpäin.

Ala sanomaan itsellesi lauseita, jotka johtavat ratkaisuun ongelman paisuttelun sijasta. Tämä tulee auttamaan sinua löytämään sen, mitä sisimmässäsi etsitkään. Se vain toimii (kokeile vaikkapa!). Sano tätä itsellesi monta kertaa päivässä (varsinkin niinä hetkinä, jolloin jonkinlainen epätoivo nousee mieleesi), mielellään ainakin viisi minuuttia, mielellään muutaman kerran päivässä tuon ajan verran:

 

”Minun sieluni jumalallinen suunnitelma selkeytyy minulle täysin juuri nyt”.

 

Sinun mielesi on suuri mahdollistaja, se avaa ja sulkee eri ovia. Jos olet keskittynyt enemmän siihen, että et osaa tai tiedä jotain asiaa, niin silloin on tietenkin paljon vaikeampaa löytää ratkaisu. Silloin mielesi on keskittynyt sulkemaan ovia, sillä olet antanut sille sellaisen käskyn. Jos haluat aukaista uusia ovia, keskity sitä tukeviin asioihin ja salli sen tapahtuvan. Älä jarruttele, kun haluat painaa kaasua.

Pieni muistutus vielä

Muista myös se, että näinä muutoksen aikoina menemme nopeasti eteenpäin omalla polullamme. Joskus voi tuntua jopa siltä, että elät lyhyessä ajassa monen monta ihmiselämää, koska käymme niin monia eri vaiheita läpi ja kuoriudumme yhä vahvemmin aidoksi valoisaksi itseksemme. Tämä on upea asia, kunhan et jarruttele liikaa, sillä se luo vain tarpeettomia haasteita elämääsi.

Tämä kaikki muutos heijastuu siis luonnollisesti myös meidän mielenkiinnon kohteisiimme. Sinun ei siis kannata raahata väkisin vanhaa lastiasi uuteen suuntaan. Ei se tee sinua onnelliseksi. Se vain jarruttaisi sinua. Jos olit siis aikaisemmin kiinnostunut vaikkapa hoitojen tekemisestä ja olet kokenut olevasi parhaimmillasi juuri niissä, mutta juuri nyt sinusta tuntuu, että tuo ei tunnukaan enää merkitykselliseltä ja haluaisitkin opiskella vaikkapa käsikirjoittajaksi – kuuntele tuota sisäistä tunnettasi. Kunnioita ja seuraa sitä.

Me muutumme jatkuvasti ja mitä rohkeammin uskallat seurata intuitiotasi, sitä onnellisemmaksi sinä tulet.

Se mikä poistuu, on tarkoitus poistua ja salli se itsellesi. Älä jarruttele turhaan, sillä se luo vain turhaan haasteita elämääsi. Mene rohkeasti siihen suuntaan, mikä resonoi uudistuneen olemuksesi kanssa. Tai jos joku asia edelleen tuntuu oikealta, niin pysy siinä, sehän on myös erittäin upeaa! Ei ole mitään valmista käsikirjoitusta, jonka mukaan meidän jokaisen kuuluisi elää, sillä oma elämämme ilmentää itseään juuri täydellisesti jokaiselle. Vain sinä tiedostat totuutesi, joten seuraa sitä rohkeasti.

Ole lempeä itsellesi ja kuuntele rohkeasti omaa viisauttasi. Se johtaa sinut mitä upeimpia asioita kohti ja mitä rohkeammin sitä seuraat, sitä upeampi lopputulos sinua odottaa. Älä siis jarruttele enää, jos sisimmässäsi haluat kuitenkin painaa kaasun täysillä pohjaan. Anna mennä vaan!