Jakamisen ilo

Lapsena oli aina välillä kiva miettiä kaikenlaisia hassuja skenaarioita. Mitä tekisit esimerkiksi jos koko maailma pysähtyisi päiväksi – ihmiset jähmettyisivät paikalleen, mutta vain sinä voisit jatkaa eloasi normaalisti? Sinulla olisi kaikki mahdollisuudet edessä, kukaan ei estä, voi tehdä ihan mitä vaan. Kuulostaako kivalta? Ainakin silloin lapsena kuulosti. Ja tietenkin ensimmäisenä sitä olisi varmaankin mennyt kauppaan hakemaan hirveän kasan karkkeja. Ja mitäs muuta, ehkä olisin mennyt ratsastamaan, tai vaikkapa huvipuistoon. Siellä olisi ollut kiva pyöriä ihan rauhassa kaikissa laitteissa niin pitkään kuin vain huvittaa. Ei olisi tarvinnut miettiä tylsiä sääntöjä, olisi voinut valvoa koko yön ja mennä minne huvittaa sillä hetkellä.

Jostain syystä tuo sama ajatus pälkähti mieleeni hiljattain. Niin, mitä itse tekisin nyt tuossa tilanteessa? Itse asiassa enää tuo ajatus ei tuntunutkaan niin kivalta. Sillä mitä kivaa on siinä, että ei voi jakaa tällaisia kokemuksia toisten kanssa? Olisihan se aika tylsää ja yksinäistä, itse asiassa aika hirveää. Loppujen lopuksi onnellisuus taitaa tulla siitä, että saamme jakaa asioita toisemme kanssa, viettää aikaa yhdessä, tehdä jotain kivaa rakkaiden parissa. Aina jos saavutamme jotain, se on kiva jakaa myös muidenkin kanssa. Ainakin tältä minusta tuntuu.

Uskon että sisimmässämme me kaikki haluamme toisillemme vain hyvää. Sen takia hyvän jakamisesta tuleekin aina niin hyvä olo. On ihanaa nähdä toisten ilo, onnellisuus, kiitollisuus. Joskus voi olla jopa helpompaa antaa toiselle, kuin vastaanottaa itse. Näin kovasti me todellisuudessa rakastamme toisiamme, toivomme hyvää. Hyvin usein asetammekin toisen etusijalle. Tämä on tietenkin aika haitallinen ajatusmalli, sillä pitää muistaa että oma hyvinvointi on aina kaikista tärkeimmässä osassa. Mutta kertooko tämä meistä ja meidän luonteestamme jotain? Mielestäni kyllä. Meillä on kaikilla sisimmässämme suuri tarve antaa, iloita yhdessä, nähdä miten toinen voi hyvin. Se on kaunista.

Ja tietenkin, kun annamme aikaamme, energiaa, läsnäoloamme, tavaroita, rahaa – mitä tahansa muille, se palautuu meille moninkertaisesti takaisin. Näin ilo lisääntyy entisestään, energiat kohoavat. Mitä sinä voisit jakaa muille tänään? Miten voisit koskettaa toisen ihmisen elämää juuri nyt? Sen ei tarvitse olla mitään suurta, joskus pienelläkin eleellä on valtavat suuret vaikutukset. Ehkä voisit vaikka hymyillä tuntemattomalle, tai tehdä jotain muuta radikaalimpaa. Maailma on meidän, on meistä kiinni minkälaiseksi me sen luomme, mitä energiaa viemme eteenpäin ja minkä asioiden annamme kasvaa. Sillä energia menee sinne, mihin ajatuksesi lähetät. Ainakin minä haluan ja jaksan uskoa hyvään. Hyvään meissä kaikissa.

Tässä vielä sosiaalisessa mediassakin runsaasti huomiota saanut video, joka sai minut jälleen miettimään tätä aihetta. Meille pienet asiat ja eleet voivat muuttaa toisen elämän.