Selvitä energioitasi ja elämäntarkoitustasi kohottavat värit

 

Värit eivät ole vain jotain, johon törmäät epämääräisesti elämässäsi.

Niillä on oma kaunis vaikutuksensa sinuun ja varmasti olet kuullutkin miten eri värit kuvaavat erilaisia tunnetiloja.

Olet varmasti törmännyt sanontaan siitä, että joku henkilö on ”vihreä kateudesta”, tai joku toinen ihminen ”näkee punaista” vihastuessaan.

Väreillä on siis iso vaikutus. Myös sinunkin olotilaasi.

Ja sinä voit hyödyntää tätä tietoa tietoisesti elämässäsi ja alkaa valitsemaan värejä, jotka nostavat energioitasi.

Värit historiassa

Värien parantava vaikutus on tunnettu jo pitkään historiassa. Värejä on käytetty parantamiseen todistetusti ainakin viiden tuhannen vuoden ajan eri kulttuureissa.

Esimerkiksi muinaisessa Egyptissä on tunnettu värien parantava vaikutus ja värejä onkin käytetty monipuolisesti parantamisen tukena.

Egyptin temppeleissä on ollut erillisiä parannushuoneita, joissa käytettiin tiettyjä värejä jonkun ihmisen parantamiseen – niin että hänet pystyttiin ympäröimään sillä värillä, mitä hän kaipasi parantuakseen.

Värejä hyödynnettiin tämän lisäksi myös vaatteissa, kivikoruissa sekä myös esimerkiksi veden värjäämisessä, jolloin joku henkilö pystyi olemaan jonkun tietyn värin vaikutuksessa erittäin vahvasti. Näin saavutettiinkin tuloksia ihmisten parantamisessa.

Olotilaasi voimaannuttavat värit

Väreillä on siis sinuunkin erittäin vahva vaikutus ja se on yksi keino, jonka avulla pystyt vaikuttamaan olotilaasi.

Oletko sinä pysähtynyt milloinkaan miettimään – minkälaiset värit voimaannuttavat sinua?

Voi olla että oletkin jo huomaamattasi kiinnostunut jostain tietystä väristä ja sitä kautta vastaanottanut sen parantavaa vaikutusta itseesi.

Ja ehkä erilaisissa elämäntilanteissa olet kiinnostunut hieman eri väreistä – sillä luonnollisesti omat tarpeesikin muuttuvat elämäsi varrella.

Joskus saatat kaivata piristäviä värejä, joskus rohkeutta lisääviä ja joskus rauhoittavia.

On siis hyvä että pysähdyt kuulostelemaan omaa itseäsi säännöllisesti ja mietit, mikä väri nostaa sinun värähtelyäsi parhaiten juuri nyt.

Mitä jos vaikkapa juuri nyt suljet silmäsi, rauhoitut muutamaksi minuutiksi ja kysyt sitten itseltäsi:

 

”Mikä väri voimaannuttaa minua eniten tällä hetkellä?”

 

Mikä väri sinulla nousee mieleesi?

Voit myös pyytää enkeleitä avuksesi tuomaan sinulle ohjausta tähän asiaan, niin että voit tiedostaa selkeämmin sinua tukevat värit tässä elämäntilanteessa.

Voit myös tarkastella esimerkiksi tätä alla olevaa kuvaa.

Mikä väri näistä tuntuu vievän huomiosi?

Mihin väriin silmäsi pysähtyvät?

Tai jos pysähdyt jokaisen värin kohdalla tarkastelemaan miltä tuo väri tuntuu kehossasi, minkälaisia eri vaikutuksia huomaat?

Tunnustele jokaista väriä esimerkiksi minuutin ajan ja kirjoita muistiinpanoihin ylös omat reaktiosi, ajatuksesi ja tunnetilasi tuon värin vaikutuksesta.

Näin voit ymmärtää minkälaisia vaikutuksia erilaiset värit saavat sinussa aikaan ja voit alkaa ympäröimään itsesi sellaisilla väreillä, jotka kohottavat energioitasi ja saattavat sinua tasapainoon yhä vahvemmin.

Hyödynnä eri värien vaikutusta

Kun sinulla on tieto siitä, minkälaisia värejä sinun kannattaa käyttää, voit alkaa miettimään miten voisit hyödyntää näitä värejä elämässäsi.

Tämä on yksi todella helppo ja toimiva keino vaikuttaa olotilaasi.

Ajattele nyt miten helppoa – asetat jotain väriä ympäristöösi ja näin se alkaa vaikuttamaan sinuun. Eikä sinun tarvitse tehdä mitään 🙂 Kunhan vain olet värin läheisyydessä. Helppoa eikö vain!

Voit esimerkiksi:

 • käyttää tuon värisiä vaatteita tai muutenkin tuota väriä jollain tavalla ylläsi (esimerkiksi korut/meikki/hiuskoristeet)
 • lisätä kotiisi tuota väriä (hanki kotiisi esimerkiksi tyyny, viltti, kynttilä, kukka, muki tai vaikkapa kynä tuossa värissä!)
 • ajatella mielikuvissasi miten ympäröit itsesi ja koko energiakenttäsi tuolla värillä (mielikuvillasi on iso vaikutus ja näin kutsut tuon värin energioita päivääsi ravitsemaan sinua)
 • syödä tuon väristä ruokaa (näin kirjaimellisestikin ravitset itseäsi tuolla värillä)
 • piirtää tai maalata itsellesi jonkinlaisen taideteoksen tuota väriä hyödyntäen ja asettaa sen jonnekin näkyville missä näet sen usein

PSST! Muista kuitenkin että sinua tukevat värit voivat hieman vaihdella, eli ei välttämättä kannata maalata tuolla tietyllä värillä koko kotiasi lattiasta kattoon! 🙂

Elämäntarkoituksesi väri

Sinä olet todella upea kokonaisuus omassa ainutlaatuisuudessasi ja voit tarkastella tätä omaa ainutlaatuisuuttasi monin eri tavoin – esimerkiksi energioiden näkökulmasta (oma säteesi, arkkienkelisi, aurasi värit), tai vaikkapa astrologian tai numerologian kannalta.

Näihin omiin ainutlaatuisuuksiisi voidaan yhdistää myös tietyt värit, jotka voimaannuttavat sinua. Tässä on yksi laskelma, jonka avulla voit selvittää värin, joka on sinulle erittäin tärkeä (sillä se liittyy koko elämäsi tarkoitukseen).

Törmäsin tähän testiin joskus vuosia sitten lukiessani Richard Websterin kirjaa ”Värimagiaa” ja tämä väritesti on tästä kirjasta.

1 – Elämänpolun luku

Elämänpolkusi numero edustaa tämänkertaisen elämäsi tarkoitusta. Se määritellään syntymäpäivän, -kuukauden ja -vuoden avulla. Saatu summa supistetaan yhteen lukuun laskemalla siinä esiintyvät numerot yhteen. Tästä säännöstä on kaksi poikkeusta; lukuja 11 ja 22 ei supisteta.

Esimerkki: luku 43 supistetaan laskemalla yhteen 4 ja 3, jolloin lopputulos on 7. Jos saatu luku sen sijaa on 11, siitä ei muodosteta lukua 2.

Esimerkki henkilöstä, joka on syntynyt heinäkuun 12. päivänä 1973: 12 + 7 + 1973 = 1992. Ja seuraavaksi lukua lähdetään vielä supistamaan näin: 1+9+9+2=21. Ja tämän jälkeen luku vielä supistetaan: 2+1=3.

Tämän henkilön elämänpolun numero on siis 3.

Laske siis ensin elämänpolkusi numero yllä olevien ohjeiden avulla -> sen jälkeen voit alapuolelta tarkistaa värin, joka vastaa elämänpolkusi lukua.

2 – Elämänpolkusi väri

Kun olet laskenut elämänpolkusi luvun, voit tarkistaa tästä listasta sitä vastaavan värin. Tätä elämänpolun väriä kannattaa käyttää tärkeissä elämänvaiheissa ja silloin kun kaipaat vahvempaa yhteyttä tarkoitukseesi.

 • 1 – Punainen: Ihmiset joiden elämänpolun numero on 1, joutuvat opettelemaan omilla jaloilla seisomista ja riippumattomuutta toisista. Itsenäisiksi opittuaan heistä voi tulla edelläkävijöitä ja johtajia.
 • 2 – Oranssi: Ihmisten, joiden elämänpolun numero on 2, on tarkoitus toimia yhteistyössä ja elää sopusoinnussa muiden kanssa. He ovat huolehtivaisia, rakastavia, intuitiivisia ja hyvin herkkiä persoonia.
 • 3 – Keltainen: Jos elämänpolun numero on 3, ihmisen on päästävä ilmaisemaan itseään tavalla tai toisella. Se voi tapahtua laulun, tanssin, kirjoittamisen tai puhumisen kautta. Nämä myönteiset ja herkästi innostuvat persoonallisuudet ilmaisevat elämäniloa monin eri tavoin.
 • 4 – Vihreä: Jos ihmisen elämänpolun numero on 4, hänen on tarkoitus oppia tuntemaan kurin ja järjestyksen tuottamat hyödyt. Näiden kyvykkäiden ja työteliäiden persoonien jalat ovat tiukasti maassa. Parhaimmillaan he ovat silloin, kun tietävät tismalleen mitä heidän velvollisuuksiinsa kuuluu.
 • 5 – Sininen: Elämänpolulla numero 5 kulkevien ihmisten on opittava käyttämään vapautta rakentavasti. He ovat monipuolisia ja kyvykkäitä persoonia, jotka nauttivat muutoksista ja voivat saavuttaa merkittävää edistystä oman alansa löydettyään.
 • 6 – Indigo: Tällä elämänpolulla on tarkoitus oppia kantamaan vastuuta. Kuutospolkua etenevät ihmiset ovat huolehtivaisia ja rakastavia ihmisiä, jotka nauttivat muiden auttamisesta. Heitä toimii paljon esimerkiksi palveluammateissa. Heillä on hyvä maku ja he ovat usein hyvin luovia.
 • 7 – Violetti: Seitsemättä elämänpolkua kulkevien ihmisten on tarkoitus hankkia lisää tietoa ja viisautta. He ovat intuitiivisia ja henkisesti suuntautunutta väkeä, jotka nauttivat yksinäisyydessä meditoimisesta, ajattelemisesta ja pohdiskelusta.
 • 8 – Pinkki: Jos elämänpolun numero on 8, ihmisen on tarkoitus oppia suhtautumaan oikein niin aineellisen maailman aiheuttamiin paineisiin, kuin sen tuottamiin iloihinkin. Tämän polun kulkijat ovat kunnianhimoisia ja käytännöllisiä persoonia, jotka pyrkivät aktiivisesti kohti menestystä. He osaavat myös nauttia sen mukanaan tuomasta sosiaalisesta asemasta ja muista palkinnoista.
 • 9 – Pronssinvärinen: Yhdeksättä elämänpolkua matkaavien ihmisten on tarkoitus oppia nauttimaan antamisen ilosta. He ovat suvaitsevaisia, sympaattisia ja idealistisia, ihmisistä pitäviä luonteita ja antavat toisille omastaan monin eri tavoin. Yhdeksän on myös luovuuden numero kuten kolmonen ja kuutonenkin.
 • 11 – Hopeanvärinen: Mestariluku 11 kulkevat ihmiset elävät sellaisella tietoisuudentasolla, jota suurin osa ihmisistä ei tavoita. Heillä on myös kyky havainnoida ympäristöään tavanomaista tehokkaammin. He ovat intuitiivisia, henkisesti suuntautuneita päiväunien näkijöitä. Ideoita ja suunnitelmia riittää, mutta käytännön toteuttamiseen ylletään harvemmin.
 • 22 – Kullanvärinen: Tätä elämänpolkua kulkevien ihmisten on mahdollista saavuttaa kaikki asettamansa tavoitteet. He ovat käytännöllisiä, karismaattisia ja inspiroituneita. Heillä on kuitenkin niin paljon valtaa, että sen käsitteleminen ja keskittäminen saattaa osoittautua haasteelliseksi. Tämän elämänpolun kulkijoiden on opittava käyttämään lahjojaan koko ihmiskunnan auttamiseen.

 

Voit tehdä lisää vastaavanlaisia numerologisia laskelmia (ja selvittää siihen liittyviä värejä) elämääsi liittyen tämän kirjan avulla: Richard Webster Värimagiaa.

Mikä väri kohottaa sinun energioitasi?

Jaa tähän meille kommenttisi ja kerro omista kokemuksistasi. Mikä väri tuntuu sinulle merkitykselliseltä juuri nyt ja miten aiot hyödyntää sitä arjessasi?