Ho’oponopono

 

Ho’oponopono on muinainen havaijilainen menetelmä, jonka avulla puhdistetaan tiedostamattomia rajoitteita meidän sisimmästämme. Tämän menetelmän mukaan kaikki meidän ongelmamme ovat menneiden muistojen uudelleen elämistä ja näistä muistoista on mahdollista vapautua, jolloin voimme elää ns. ”nollatilassa”, jossa ei ole mitään rajoitteita ja kaikki on mahdollista. Tämä menetelmä puhdistaa siis omia energioitamme, niin että voimme vapautua mielemme kahleilta ja alkaa elää vahvemmin unelmiamme todeksi uudistuneesta olotilasta ja energioista käsin.

Tästä menetelmästä on paljon lisätietoa saatavilla netistä ja englanninkielisiltä sivuilta. Joe Vitale on kirjoittanut tästä myös kirjoja, joissa on paljon inspiroivia tarinoita menetelmän toimivuudesta (esimerkiksi kirjat: Ei rajoja – takaisin nollatilaan sekä Nollatilassa). Olen itse käyttänyt tätä menetelmää paljon ja huomannut vaikutuksia sen myötä. Tämä on hyvä menetelmä sillä se tosiaan toimii ja sitä on yksinkertaista käyttää.

Usein oma alitajuntamme saattaa estää meitä saavuttamasta unelmiamme, sillä voimme tiedostamattakin asettaa itsellemme rajoitteita. Nämä rajoitteet voivat olla peräisin menneisyydestämme; ehkäpä esimerkiksi vanhemmiltamme tai yhteiskunnan vaikutuksista. Nämä uskomukset meissä itsessämme voi vaikuttaa elämäämme monin eri tavoin, sillä toimimme ja ajattelemme niiden pohjalta. Usein emme ole myöskään tietoisia näistä omista uskomuksistamme, jolloin voimme helposti jatkaa näissä kaavoissa elämistä, koska emme osaa vapauttaa itseämme niiltä.

Voit siis saavuttaa paljon helpommin omat unelmasi, kun puhdistat esimerkiksi tämän kyseisen H’oponopono -menetelmän avulla alitajuntaasi. Menetelmää on hyvä käyttää vaikkapa päivittäin ja voit hyvin käyttää sitä niinkin, että teet samalla jotain muuta. Toista näitä sanoja vaikkapa tehdessäsi töitä tai kotiaskareitasi. Näin voit huomata että alat huomaamattasikin toistaa näitä sanoja mielessäsi ja puhdistaa omaa itseäsi.

Kun saavutat tuloksia, niin on silti tärkeää jatkaa puhdistustyötä, sillä usein meillä on paljon puhdistettavaa. Sinun ei tarvitse myöskään olla edes tietoinen mitä menetelmä sinussa puhdistaa, tai sinun ei tarvitse edes uskoa menetelmään, jotta se toimisi.

Menetelmä on hyvin yksinkertainen; toista seuraavia sanoja esimerkiksi hiljaa mielessäsi tai ääneen (voit toistaa tätä ja pitää mielessäsi jotain tiettyä aihetta johon toivot että tämä vaikuttaa, mutta tämä ei ole välttämätöntä). Riittää vain kun toistat:

Olen pahoillani
Anna anteeksi
Kiitos
Rakastan sinua

Anna menetelmän puhdistaa sinua ja huomaa miten elämä alkaa kirkastua sen jälkeen. Ehkäpä ongelmat poistuvat tai saat ideoita tilanteesi parantamiseksi, seuraa niitä rohkeasti.